Kiadott az MTI egy hírt, miszerint lefüleltek Ópusztaszeren egy napkollektor tolvajt.

 

A sajtóreferensek magvas gondolataival megerősített híradás szerint - amit minden magyar online média bekopizott az utolsó betűig - ezek a napkollektorok a falu új buszmegállóinak világítását oldották meg. A tolvaj csávó meg jól hazavitte és világított velük. Mármint a napkollektorral. Igaz, hogy a szakirodalom szerint ezzel inkább fűteni, vagy meleg vizet előállítani lehet, de itt a világítás tényét rögzítik. De mi van, ha arra a napelem jó? Benyalta mindenki az MTI hülyeségét? 

 

(A delmagyar.hu-n a sok hajtépő hsz után javították, nekik pirospont :) 

 

Egy kis segítség az MTI-nek és mindenkinek aki benyalta:

Mindenekelőtt eloszlatok egy tévhitet: A napelem, és a napkollektor nem ugyanaz. Mindössze annyi azonosság van a két rendszer között, hogy mindkettő neve tartalmazza a „nap” szót, valamint legtöbbször a ház tetején találkozunk velük. Semmi más egyezés nincs a két rendszerben, sem felhasználási területük, sem pedig működési elvük között nem vonható párhuzam. Míg a napelemet legtöbbször villamos energia termelésére használjuk, addig a napkollektor a melegvíz előállításában játszik szerepet. A napelemről is lesz szó a cikksorozat későbbi részeiben, de ma koncentráljuk a melegvízre, azaz a napkollektorra!

Bővebben: http://www.epitesiportal.hu/cikkek/melegviz-eloallitasa-a-passzivhazban_54.php

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaszerencsetlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr101490603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása