Egy szerencsés kimenetelű, Suzukit hajtogató baleset történt  Szeged, Berlinről elnevezett körútján.  A Délmagyarország Online újságírója szerint a lapítás a  Brüsszeli körúton történt, közben a hivatkozott székház pár száz méterrel odébb, a Berlini körúton van.

 

 

Kérdés, hol történt az eset? A webradio.hu szerint egy harmadik helyszínen.

 

A szegedma.hu nem is mert tippelni, ők rutinosan csak nagykörútként említik a helyszínt :)

Szerencsére a mentők jó helyre mentek :)

Szerencsés kimenetelű baleset a Berlini körúton (Képekkel.)

Két személy sérült meg ma délután a Berlini körúton a Katasztrófavédelem székháza előtt, amikor egy kamion személygépkocsit préselt neki egy másik kamionnak.

http://szegedmentok.hu/index.php?subaction=showfull&id=1255977690&archive=&start_from=&ucat=1&

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaszerencsetlenseg.blog.hu/api/trackback/id/tr151464492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beszélő 2009.10.21. 09:35:14

Mindig zavarban voltam,amikor a nagykörút bizonyos szakaszait kellett nevesítenem.
Ez 25 év után sem sikerült mindig hiba nélkül.
Ezért az újságíró bakija sem hírértékű.
Talán nem is bennszülött szegedi.

halaloszto 2009.10.21. 09:38:32

Szerintem meg annak a kurva anyjat, aki azon eli ki magat, hogy egyetlen ut kulonbozo szakaszainak kulonbozo neveket ad.

Budapesten is tok mokas, hogy senki nem tudja, hogy adott hely az most Konyves Kalman vagy Hungaria vagy Robert Karoly.

vajk

hangaagi · http://hangaagi.blog.hu 2009.10.21. 09:44:39

@beszélő:
Szerintem meg azért újságíró az újságíró (elméletileg), hogy tényeket írjon le. Attól függetlenül, hogy ez nehézségbe ütközik-e neki szakmailag, vagy nem. Feladat. Ha jól leírja (mert pontosan tájékozódik, esetleg a katasztrófavédelemtől kér korrekt infót), pontosan tájékoztat. Ha meg nem, akkor egye meg a diplomáját.

olvasóink írták · http://mediaszerencsetlenseg.blog.hu/ 2009.10.21. 10:01:23

@beszélő:
Nekem azért az hírértékű, hogy a médiának nem sikerült eltalálni, az amúgy nem bonyolult földrajzi kérdést. A cikkhez még hozzátartozik, hogy a könnyűnek jelzett sérültet már megműtötték, csavarozták és lehet, hogy fél évig lábra sem tud állni. Szóval ez is pontos diagnózis volt...

Tuvalu 2009.10.21. 11:21:41

Tudom, hogy ez a cikk nem a balesetről szól, de végülis a posztíró utánanézett, hogy melyik körút volt a helyes?

olvasóink írták · http://mediaszerencsetlenseg.blog.hu/ 2009.10.21. 11:32:19

@Tuvalu:
Ha már olvasol :)
Az első bekezdésben leírtam, hogy a katasztrófavédelem a Berlini körúton van. És tényleg. A helyszíni képeken a székház van a háttérben, tehát ez a jó helysízn és nem az összes többi körút próbálkozás :)
Aztán a mentős idézetből is lehetne következtetni, hogy mi is a helyszín, ugyanis ők odataláltak és a Berlini körútra mentek. Jelzem ezek nem kis utcácskák...

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Cím: Szeged, Berlini krt. 16-18.

Mon3 2009.10.21. 14:45:55

Engem igenis bosszant a pontatlanság. Általában nem tudunk meggyőződni arról, hogy amit az újságírók leírnak, az tényleg pontos és tényszerű. Az utóbbi időben többször történt a környezetemben olyan esemény, amiről az összes országos média tájékoztatott. Gyakorlatilag mind pontatlan volt. Öröm volt nézni, ahogy az egyik média felderített egy rész információt, ami pontatlan volt, esetleg hülyeség, és az egész hálózat szolgai módon átvette, szajkózta.
Véleményem szerint minél közelebbről érint egy esemény, annál jobban látszik, hogy a média pontatlan, és félretájékoztat. Őket is megilleti az ártatlanság vélelme, és tételezzük fel, hogy csak hanyagok, és csak lusták ellenőrizni az információkat, és nem direkt érdekből, vagy utasításra ferdítenek. Bár néhány politikai következményekkel járó esetben ez már tény.
Mint amikor Verőcén verték a cigányok a jobboldali rendezvényre látogató magyarokat, és az Indexen már a rasszista gárdisták verték a terhes roma fiatalasszonyt. Tipikus „Moszkvában Mercédeszt osztogatnak”.
Tehát igenis óriási baj, hogy rosszul adták meg a helyszint!!!

Tuvalu 2009.10.21. 15:14:54

@olvasóink írták:
Pont erre céloztam. Hogy hiába olvastam el a posztot, NEM derült ki, hogy mi a helytelen információ. Az-e, hogy nem is a katasztrófavédelem székháza előtt történt, hanem a Brüsszeli körúton, vagy fordítva.
Aki nem ismeri fel az épületet a háttérben, az nem tudhatja.

Mégegyszer mondom, hogy ez a cikk nem a balesetről szólt, de ettől még nem derült ki a posztból, hogy akkor mi is volt a helyes és mi a helytelen részlet.
süti beállítások módosítása